На вниманието на владиката и областния управител! От тази година в Драма ще освещават училищата!

С ЕДИН ДЕН закъснение днес се състояха церемониите по освещаването на училищата в община Драма, но и като цяло в Регион Северна Македония – Тракия, пишат ни кореспондентите на Топ Преса в южната ни съседка.

Това решение е взето с подписа на областния управител г-н Топсайдс, който го е получил, след като е бил информиран – както е посочено в съответния документ – от съответен актуализиран бюлетин на Гражданска защита.

Въпреки това, както видяхме, метеорологичните условия бяха различни вчера сутринта, поне за района на Драма, докато нямахме силните метеорологични явления, които се очакваха. Това решение поставя за пореден път това, което се случва през последните години, така че училищата да се затварят при най-малкото.

Междувременно от тази сутрин във всички училища за основно и средно образование започват освещаванията, като учителите и учениците са по местата си.
В посланието си към колегите си директорът на ОУ П.Е. Г-н Dialektopoulos от Drama отбелязва, че „с основния педагогически принцип, който счита, че всяко дете е уникална и неповторима личност, нашите училищни звена трябва да функционират като места за образование, знания и творчество, за да осигурят равни възможности за всички деца и висококачествени образователни стоки“.

Време и унас властта и църквата да си вземат поука.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене