Истина ли е, че скандалният оригарх Румен Гайтански - Вълка и фирмите му са се загнездили и точат ресурсите на община Бобов дол?

МЕСТНА ВЛАСТ РАЗКРИВА: Как Вълка с години точи ресурси от община Бобов дол, която уж е на Прокопиев?

Докато държавата ври и кипи и всички погледи са насочени в епицентъра на политическата буря – София, в малките общини цари пълен комфорт за усвояване на публичните средстваq , разтри току що МЕСТНА ВЛАСТ.
Истина ли е, че скандалният оригарх Румен Гайтански – Вълка и фирмите му са се загнездили и точат ресурсите на община Бобов дол?
Местна Власт, разполага с информация, че масития олигарх Вълка, чрез свои подставени лица в югозапада е платил кампанията на несменяемата кметица Елза Величкова, а за благодарност тя предоставя на тепсия общественият ресурс на общината на разположение на клана ДПС – Доган -Вълка.
Ярък пример за това е договорът на общината с фирмата „ЕКО РЕСУРС-Р“ ООД, която е част от консорциумът „Еко София груп“ ДЗЗД. Основен играч в него е компанията АЕС-Х ООД, която също има дълъг опит в почистването на София.
Малко предистория:
Кметът Бойко Борисов поиска прекратяване на договорите на „Новера“, които са до 2014 година, а администрацията се договори пряко с осем фирми, които да заместят некоректния концесионер. Така в апетитния и непристъпен бизнес с боклука на София влязоха привидно нови играчи. Сред тях е фирмата „АЕС-Х“ ООД, свързана с бившия общински съветник и управител на приватизираната „Чистота – София“ АД Красимир Арсов. Мажоритарен собственик в „АЕС-Х“ е дъщеря му – Ина Арсова. Именно с активните деиствия на Арсов в края на 90-те години Столичният общински съвет предостави концесията на фирмите на Румен Гайтански-Вълка. Вместо т. нар. Вълк, в чистенето на столицата влезе „този, който го доведе“, писа електронното издание Mediapool.
Така „зелената“ кметица доказан несменяем феодал адвокат Елза Величкова, която от години се води протестър и плаща в публичното пространство да се прави на антиститемен политически играч, тайно дои ресурси от задкулисието свързано с ДПС и пряко с Ахмед Доган.
Това доказва, че дерибеите на ДПС трайно са превзели малките общини защото в района е и друг политико-икономически фактор ТЕЦ – Бобов Дол, коойто пък се свърза с други дерибей на ДПС – Христо Ковачки….
Следва продължение….
ДПС – Доган – Зелени приходесните партии като ДБ отдавна са в бизнес съюз и община Бобов дол е доказателство за това.Досегашният кмет на община Бобов дол Елза Величкова е кандидатът за кмет на общината от коалиция „Партия на зелените“ („Партия на зелените“, „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Заедно за силна община“).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене