Кметът Методи Байкушев и президентът на АУБ д-р Марги Енсайн направиха първа копка на общежитие „Скаптопара III“

Една от основните пътни артерии в Благоевград – бул. „Джеймс Баучер“, ще бъде отворена за движение на автомобили за първия учебен ден /16-ти септември/. Ускорените ремонтни дейности ще продължат до края на седмицата.

Това заяви кметът на общината, Методи Байкушев. Той присъства на първата копка по разширяването на общежитие „Скаптопара III“, в кампуса на АУБ.

17 млн.лв. са средствата, които ще бъдат инвестирани в изграждането на модерната база. До есента на 2026-то година обектът трябва да влезе в експлоатация. Това уточни инж. Камен Наумов, от компанията-строител.

Според кмета на общината, Методи Байкушев, тази поредна стъпка към разширяване на сградния фонд на университета, е залог, че Благоевград се утвърждава като притегателен център за младите хора от страната и чужбина.

Методи Байкушев и президентът на АУБ д-р Марги Енсайн направиха първа копка и дадоха символичен старт на строителните дейности.

С изграждането на новите блокове капацитетът ще бъде увеличен с 310 места за настаняване на студентите. Д-р Енсайн подчерта, че продължава да се изпълнява поетия ангажимент за качествено образование и отлични условия на живот за студентите от над 40 държави.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене