ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

Община Гоце Делчев за поредна година ще се включи в кампанията на БТВ-Медия Груп „Да изчистим България заедно“. Тази година тя ще се проведе на 14.09.2024 г. /събота/.
Целта на кампанията е събиране на възможно най-голямо количество отпадъци, които замърсяват природата и транспортирането им до Регионалното депо за неопасни отпадъци, както и мотивиране на голям брой хора за участие в акции за почистване. Най-мащабната доброволческа инициатива у нас продължава да работи в посока промяна на нагласите относно замърсяването, стимулиране на личната отговорност и принос в грижата за планетата и физическа промяна в околната среда
Община Гоце Делчев ще осигури на всички, които искат да се включат в кампанията полиетиленови чували и ръкавици. Те могат да бъдат получени всеки ден от 08:00ч. до 17:00 ч. до 13.09.2024г./включително/, от Информационния център на община Гоце Делчев.

Призоваваме тези, които подкрепят инициативата и се включат в почистването, да спазват някои основни правила:
• Всички събрани битови отпадъци изхвърляйте в съдовете за смет, а когато се запълнят ги събирайте в чували, които поставяйте на удобно за извозване място.
• Сухи клони и други зелени отпадъци да се събират на подходящи и удобни за извозване места.
Община Гоце Делчев има възможност да извози събраните отпадъци, като при необходимост е нужно да се позвъни предварително и да се направи заявка на телефон 0888 006 080.
Искрено се надяваме, че повече хора ще вземат участие в кампанията „Да изчистим България заедно“ 2024 г., защото грижата за околната среда и чистотата на населеното място, в което живеем, е отговорност на всеки един от нас.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене