Нетрадиционната страст на колела- мотоциклетната офроуд дисциплина, Ендуро извираща от Корница….

За тези които не знаят, ендурото е тип мото спорт, при който се изискват специални умения на каране на ендуро мотор при пресечен терен. Ендуро е предизвикателен по отношение не само на способностите на моториста, но и капацитета и издръжливостта на мотора.

Ендуро състезанията освен на асфалт се провеждат и на различни видове почва като глина, пясък, чакъл, кал. Те включват преодоляването на различни по вид препятствия като спускане или изкачване по стръмни склонове, високи скокове, преминаване през големи камъни, паднали дървета или водни басейни.

В Община Гоце Делчев, и по специално  в Село Корница, в последните години расте интереса именно към този спорт. Показали неведнъж уменията си, както в нашата община, така и  на турнири, участниците са заслужили своите аплаузи!

Заслуги освен за популяризирането на този вид спорт, имат и за популяризирането на трасетата около Гоце Делчев. Не е единичен случай, когато шампионати се провеждат на територията на Община Гоце Делчев. Последният такъв се случва  юни месец  т.г. , когато вторият кръг от Българския екстремен Ендуро шампионат HARD ENDURO KORNITSA  се проведе. Спортното събитие беше организирано от Община Гоце Делчев, Кметство Корница и Ендуро Клуб Корница и е под егидата на Българската федерация по мотоциклетизъм.

По- рано тази година пък, някои Ендуро привърженици, били и  на приятелска обиколка на о.Тасос.

Заслужена похвала Ендуро Клуб Корница, има и  в това че се включва и в благотворителни каузи!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене