Председателката на Управителния съвет на „Земеделски народен съюз“ (ЗНС), Мария Динева, подаде оставка от ръководния си пост по време на заседание, проведено в сряда вечерта

Скандал! Председателката на „Земеделски народен съюз“ подаде оставка заради коалицията с Доган!

Председателката на Управителния съвет на „Земеделски народен съюз“ (ЗНС), Мария Динева, подаде оставка от ръководния си пост по време на заседание, проведено в сряда вечерта. Причината за този неочакван ход е нейното несъгласие с решението на партията да се включи в коалиция с Движението за права и свободи (ДПС) и Съюза на борците за обществено развитие (СБОР). По нейни думи, националното ръководство е взело това решение, без да се консултира с Управителния съвет на партията.

Мария Динева, която е и председателка на ЗНС в Стара Загора, заяви своето недоволство, подчертавайки, че не само тя е изразила несъгласие. Три областни организации на ЗНС – в РусеЯмбол и Велико Търново – също са гласували против участието в коалицията или са се въздържали по въпроса, информира БНР.

След петгодишен мандат на лидерския пост, Мария Динева е единствената, която е подала оставка от Управителния съвет, като оставката ѝ обаче не означава напускане на партията – тя ще продължи да бъде редови член на ЗНС.

В общинския съвет на Стара Загора, местната коалиция на „Земеделски народен съюз“ заема второ място по численост, като разполага с шестима представители. На последните местни избори партията успя да спечели и три кметски места в села от общината, което потвърждава важната ѝ роля на местно ниво.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене