Инж.Красимир Герчев, кмет на община Разлог: „Фестивално лято 2024“ превърна община Разлог в притегателен културен център

Краят на август ознаменува и краят на фестивалното лято в Разлог с две големи събития: Международното колоездачно състезание „По стъпките на римляните“ и концерт на КАМЕЛИЯ.
„Фестивално лято“ започна с най-красивия празник на децата – първи юни, премина през силов многобой, рали на токчета, изпълни салона на читалището с четири култови български постановки чрез театралните празници „Звездите на театъра“, площадът и паркът край езерото в Разлог горещо аплодираха концертите на КРИСКО, ГРАФА, АНСАМБЪЛ ПИРИН, БИГ БЕНД БЛАГОЕВГРАД, СТРУННО ТРИО ФЛОУЛЕС, САМОДЕЙНИТЕ АНСАМБЛИ НА ОБЩИНА РАЗЛОГ.

Над 100 деца участваха в „Лято в музея“ в Разлог и за поредна година се създаде успешен образователен и възпитателен модул, прекара се мост между историята и бъдещето, осмисли се свободното време на децата чрез учене, игри, демонстрации, екскурзии – промени тяхното мислене към добро.

Ревю-спектакълът „Непреходна вечност“ в Елешница се превърна в красив спектакъл с национално значение. Още едно ревю на автентични носии привлече публика в Исторически музей – „Цъфнало цвеке шарено“, Рок „Елешница“ „Мото рок Предел“ събра меломаните.
Над 700 танцьори от всички краища на България танцуваха ръка за ръка във фестивала на традиционните хора „На армане с тъпане“ на площад „Преображение“, самодейни ансамбли и групи от община Разлог се събраха на една сцена в Разлог и пяха, и танцуваха под дъжда…
Фестивално лято започна и завърши с любов – към традицията и фолклора, към театъра, към изкуството, към природата и хората, към танца и песента, към музиката и спорта, към всичко, което обединява, вълнува, провокира, усмихва, направи живота в община Разлог по-цветен, по-красив.

Искрено благодаря на екипите на община Разлог, на читалищата и библиотеките, на Исторически музей, на самодейните колективи и художествените ръководители, на професионалните артисти, състави, музиканти и изпълнители с чийто труд, ентусиазъм и всеотдайност стана възможна богатата програма на „Фестивално лято“ 2024.
Разлог и общината се превърнаха в притегателен културен център, привлече жителите и гостите в салона на читалищата, в музея, на площадите, създаде се ново културно пространство под звездите край езерото в парка.

Фестивално лято 2024 завърши и дава път на есента, която в община Разлог ще се посрещне с вълнуващи и големи събития.
С официална церемония по полагане на цветя ще се отбележи Съединението на България на 6 септември. На 8 септември театралната публика на Разлог се среща за първи път със стендъп комедията „Нещата от живота“ със Стефания Kолева и Деян Ангелов – Додо, на 13,14 и 15 септември в село Баня ще се състои VII Национален фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“, на 15 септември отдаваме почит на героите на Илинденско- Преображенското-Кръстовденското въстание, откриваме Новата учебна година на 16 септември, „Бачево празнува“ на 21 септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене