Нинова: Милионерите и олигархията се върнаха в БСП. Командори ги Кирил Добрев с контрабандата

Милионерите, олигархията и задкулисието са се върнали в БСП, заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова, която обаче вчера бе изключена от партията.

 

Нинова подчерта, че кой е председател на една партия е посочено в актуалното състояния, издадено от съда, където е записана тя. Каза, че няма да даде пълномощно на Атанас Зафиров да представлява БСП, тъй като „все едно дава на Добрев“.

Според нея, ако стане това, то Кирил Добрев и Мая Манолова ще са водачи на листи, за което тя ще бъде „бита с камъни“.

Попитана дали има опасност да се повтори ситуацията с ДПС, Нинова каза, че тя е различна, тъй като „БСП има един председател“.

 

В момента партията командори Кирил Добрев, онзи с ВЕЦ-овете, а ръководството изпълнява, посочи тя. И повтори: „Оня Кирил Добрев с милионите, контрабандата, ВЕЦ-овете. Тези хора се върнаха и в момента командват партията!“

 

“Ще се върнат милионерите и олигархията в БСП – пазете се от това”, каза тя, припомняйки, че неведнъж е отправяла това предупреждение към съпартийците си. Нинова напомни и, че борбата ѝ през последните осем години е била за това да върне морала в социалистическата партия.

“Валят заявления от цялата страна за напускане на партията от цели структури. Не го правете, не напускайте партията, това е кауза, идеология, битките трябва да продължат, те са принципни”, призова поддръжниците си Корнелия Нинова.

Изключването ми е незаконно, то е взето в абсолютен разрез с устава и правилата на партията, в салона на „Позитано“ 20 гласуваха около 70 души, посочи Нинова.

„Свикайте Конгрес и ме освободете! Нещо май ви е страх? Хем не ме пускат, хем ме държат, хем аз съм виновна. Подала съм си оставката още юни, какво дремаха, та не свикаха Конгрес“, коментира поведението на сегашното ръководство на партията тя.

В БСП се настанява трайно дух на незачитане на устава и силови решения, посочи тя. “Моята претенция е да се спазват Уставът и законите на страната. Искам да ме освободите по закон и по Устав, не да ме поставяте в ситуацията на заложник. Искам друг морал на партията и да я спася от образа на всички партии, заразени с този образ. Сега ме карат да узаконя всичко това, срещу което съм се борила – “дай пълномощно на Зафиров”. Дам ли го на Зафиров, е все едно го давам на Кирил Добрев. Ако подпиша такова пълномощно, хората в Благоевград и Сливен ще ме бият с камъни. Заставам на страната на социалистите, не на страната на този фалшив Национален съвет. Партийният елит никога не ме е харесвал – това не е новина за мен”, продължи тя.

epicenter.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене