Екс депутат от ИТН – Благоевград подкрепи Делян Пеевски с партията си за изборите! Георги Попов пред Топ Преса: Ето защо Делян Пеевски трябва да бъде подкрепен!

Делян Пеевски ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция „ДПС – Ново начало“ с две партии. Това са „Български глась“ и Новите лидери“.

„Български глась“ е партия, регистрирана през 2007 г., председател е Георги Захаринин Попов, представящ се за „политик, юрист, художник, поет“. Той е бил депутат в 45-ото и 46-ото НС от групата на „Има такъв народ“. Попов е роден на 21.04.1972 г. в гр. Благоевград. През 1991 г. завършва ТМП „Георги Димитров“, гр. Бобов дол със специалност „Разработка и добив на полезни изкопаеми“. През 1993 г. специализира в Националния технически университет „Днепърска политехника“ Донецка област, гр. Днепър, Украйна. През 2005 г. получава магистърска степен по право в Югозападен университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград. Топ Преса се свърза с Георги Попов, който направи кратък коментар защо е подкрепил Делян Пеевски с партията си. “ Това което прави Делян Пеевски е революция. Той трябва да бъде подкрепен. Пеевски е политикът, който слага край на прехода и вечните „воджове“. С Делян Пеевски в управлението, вече няма да има недосегаеми…“ заяви Попов пред Топ Преса-

Едно от популярните лица в народна партия „Български глась“ е бившият футболен рефер Таско Тасков, който беше и кандидат за депутат на последните предсрочни парламентарни избори през юни 2024 г.

„Новите лидери“ е създадена също през 2007 г., председател е Иванка Илиева Митева-Ангелова. Тя е адвокат от Пловдив.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене