Казус в Кърджали доказа, че плямпаниците на Доган не струват нищо!

Областният председател на ДПС Ресми Мурад, който подкрепя фракцията „Аталай-Чакъров“, се опита да отстрани кърджалийския народен представител Байрам Байрам от консултациите за сформиране на Районната избирателна комисия, но бе отрязан от представителя на държавата.

„Делян Пеевски е изключен от партията и Байрам Байрам няма как да е упълномощен“, каза Ресми Мурад.

Депутатът контрира с аргументи и дори засегна общата култура на бившия ардински кмет и той се изчерви. „Хубаво е някои хора да се подготвят и да четат повече, да отворят тълковния речник и да видят значението на думата „легитимен“ и, разбира се, какво е това „кворум“ и как се постига. Упълномощен съм от единствения председател на ДПС – Делян Пеевски, а всички, които правят разкол в партията, ще понесат своята отговорност“, каза Байрам.

Водещият заседанието, заместник областният управител Кадир Муарем, обяви, че Байрам Байрам е легитимният представител на ДПС и може да участва в консултациите, както и самият Ресми Мурад, който не можа да отговори и на въпрос защо твърденията му не са вписани в актуалното състояние на партията. По закон и двамата са легитимно упълномощени.

Партия ГЕРБ, представлявана от народния представител Цвета Караянчева, предлагат за председател на РИК Петър Захариев.

От ДПС настояват за секретарска позиция, като номиниран е Владимир Радичев.

От фракцията „Аталай-Чакъров“ в ДПС искат бившия юрисконсулт на Хасан Азис Беркант Барзат за председател или за секретар на комисията. Като представител на частно дружество неотдавна Барзат се опита да блокира старта на строителството на спортната площадка в квартал „Възрожденци“, но след намесата на кмета Ерол Мюмюн най-големият кърджалийски квартал за първи път има зона за спорт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене