МВР с конкурси за назначаване на 400 гранични полицаи

Министерството на вътрешните работи афишира състезания за назначение на 400 гранични служители на реда .

Условията за присъединяване са оповестени на интернет страницата на “ Гранична полиция „. Подаването на документи ще става в Регионалните дирекции “ Гранична полиция “ – Аерогари, Бургас, Русе, Драгоман, Кюстендил, Смолян и Елхово и граничните полицейски ръководства в София, Варна, Видин, Брегово, Петрич, Свиленград и Малко Търново.

В щата на ГДГП са включени в допълнение 1264 бройки за длъжности с полицейски пълномощия,като са оповестени състезания за назначение в Министерство на вътрешните работи на първите 400 от тях, оповестява в. “ Сега „. За 390 длъжности в Регионалните дирекции “ Гранична полиция “ е нужна тапия за приключено приблизително обучение. За 10 длъжности в Дирекция “ Гранична полиция “ – просветителна степен “ бакалавър „. След спечелването на състезанията всичките 400 претенденти ще преминат шестмесечен курс в Академията на Министерство на вътрешните работи.

Приоритетите в активността на “Гранична полиция ” са ориентирани към противопоставяне на незаконната миграция през държавната граница във всичките ѝ проявни форми; контрабандата на хора; трафика на хора за полова експлоатация; потреблението на неистинен, преправени или документи с погрешно наличие за прекосяване на държавната граница, както и трансграничната престъпност, показват от Министерство на вътрешните работи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене