Община Кюстендил променя организацията на движение в две възлови кръстовища

С решение на Общинската комисия по безопасност на движението се променя организацията на движението на две кръстовищата по ул. „Цар Симеон I“ в града, съобщиха от Община Кюстендил.

След промяната улица „Цар Симеон I“ в участъка от ул. „Хаджи Димитър“ до бул. „Дондуков“ се обособява като улица с непрекъснато предимство. Чрез пътен знак Б2 „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!“ се отнемат досегашните предимства на движещите се по улиците „Христо Ботев“ и „Стефан Караджа“, допълват от Общината.

Несъобразената скорост на движение и честите инциденти в тези кръстовища е причината за промяната, каза за БТА общинският съветник Владислав Харалампиев. Председателят на Комисията по обществен ред, безопасност на движението и гражданска защита и заместник-кмет на община Кюстендил Бойко Клечков поясни, че с промяната се цели облекчение на трафика и намаляване на напреженията във възловите кръстовища.

„Преди известно време на едно от кръстовищата, стана инцидент, в който хора, които не са от града, направиха сериозна катастрофа и загина човек“, коментира Клечков. Той допълни, че в кръстовищата са поставени и повдигнати пешеходни пътеки, които допълнително ще намалят скоростта на преминаващите.

Промените са сигнализирани с пътни знаци, хоризонтална маркировка и са изградени пътни неравности. Новата организация на движението ще се въведе от 2 септември.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене