Борисов каза тежката си дума кой трябва да е еврокомисар ВИДЕО

Нормално е партията победител на европейските избори да има предимство, смята лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира номинациите за еврокомисар. Той изказа благодарности към сегашния еврокомисар Илиана Иванова.

Той уточни, че е имал три разговора с Илиана Иванова, но тя е имала лични причини, за да откаже кандидатурата за еврокомисар. За това и ГЕРБ предлагат Екатерина Захариева, която има много добро CV.

„Нормално е партията победител на европейските избори да има предимство, ЕНП от чието семейство сме ние, да има предимство“, каза той на брифинг.

„Считам че ние с право излъчваме най-силния кандидат“, допълни Борисов.

Той коментира и актуалната политическа ситуация у нас:

„Що се касае за кампанията вече на всички ни омръзна да правим кампания, не се случва кой знае какво за 2-3 месеца. Разработваме една програма – като Гугъл – областните градове като увеличим са населените места в тези области, по този начин ще стигнем до най-малкото село“, каза Борисов.

Според Борисов винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища. „Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят.“

Лидерът на ГЕРБ засегна и темата с безводието. „Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях“, каза още бившият премиер.

И добави, че на части ще събира членовете на ГЕРБ и кметовете, за да разяснява тези неща. „Целта е повече хора да отидат да гласуват“, сподели Борисов.

„Стоим далеч от правителството. Когато ГЕРБ управлява, трябва да носим отговорност, с наши министри“, добави той.

„Лошотията до такава степен надделя, че вече се пренесе върху политическите партии. Това не ме радва, защото прави политическата система още по-слаба. ГЕРБ ще има друга тактика, ще водим политика на съзиданието“, зарече се Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7?ref=embed_video

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене