Калин Илиев: „Отворено общество” даде старт на кариерата на Томислав Дончев

Калин Илиев

Томислав Дончев се появи на една пресконференция и зададе интересен въпрос, след което го поканих на работа в „Отворено общество”. Това разказа в студиото на TV7 писателят Калин Илиев, известен в Габрово като „сивия кардинал”. Според него, Дончев е станал кмет, защото от ГЕРБ са поискали от него да им намери подходящ човек за предстоящите местни избори.Илиев смята, че най- важното преимущество на бъдещия министър е бил опита му с усвояването на евросредствата, натрупан в бизнес- инкубатора в Габрово. Той твърди, че в момента общината не управлява добре проектите с европари, което е наследено още от времето на Дончев и затова понякога съжалява, че е дал страт на кариерата му.

Всички в Габрово знаят как бяха спечелени последните кметски избори, как се разнасяха чували посред нощ, каза още Илиев. Според него, има секции в които са изчезнали гласове, подадени за други партии.

Таня Христова, сегашната кметица бе избрана от Томислав Дончев, тя също тръгна от „Отворено общество”, уточни Калин Илиев. Той каза, че местните хора са изолирани от работата на общината, вместо тях са наети външни фирми и хора, които усвояват парите без особен ефект.

Не поддържам връзки с Дончев от години, политиката ни раздели, каза още Илиев. Според него, бившият габровски кмет посочил като причина да стане министър на ГЕРБ желанието му да реализира тунелът под Шипка, но нищо такова не се случи. С такъв човек, който реализира само личните си амбиции, не искам да имам нищо общо, завърши писателят. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене