БЕЗПОЩАДНО! НОВОТО НАЧАЛО ОТ ВАРНА ПРИЕ С НАСМЕШКА ТОТАЛНОТО САМОСРУТВАНЕ НА „МИТА ДОГАН“ С БЕЗСИЛИЕТО МУ ДА ИЗКЛЮЧВА КАТО ДИКТАТОР ПО САНДАЛИ! УБИЙСТВЕНА РЕЧ НА ЙОРДАН ЦОНЕВ: „КОЙ СЕ УПЛАШИ ОТ СИЛНО ДПС! КОЙ СЕ УПЛАШИ ОТ РЕФОРМИРАНО, РАЗТВОРЕНО ДПС КЪМ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!“

250 човека от ДПС – Варна посрещнаха с убийствена насмешка тоталното безсилие на самопровалилия се митоман Ахмед Доган, срутил измисления за себе си „мит Доган“ – противоуставно, незаконно и диктаторски да изключи Делян Пеевски от ДПС, заедно с още осем депесари, както и да освободи областни председатели на ДПС, в това число и областния председател на ДПС – Варна Ерджан Ебатин.

Новината за това решение, очевидно плод на тоталното безсилие на Доган и неговите „дерибеи“, съвпадна с рожден ден на областния председател на ДПС – Варна Ерджан Ебатин.

250 депесари буквално се надсмяха на този правен абсурд и ясно показаха как „митът Доган“ се е  пръснал на парчета не само в очите им, но и в душите им.

Безпощадно „Новото начало“ във Варна демонстрира желязна сплотеност и окото му не трепна от безумията, които натвориха Доган и дерибеите му.

Всъщност с диктаторското си решение Доган и компания категорично се изплюха в собствените си сурати. Защото месец и половина ни надуваха ушите с приказки за „колективно начало“, за „колективни органи“ и след като видяха, разбраха и най-после се усетиха, че никога няма да наберат кворум за легитимни решения, решиха, че вече няма „колективно тяло“ и „колективно начало“ и я подкараха като болшевишки диктатори.

Доган обаче, който години наред живее под стъклен похлупак, очевадно не е разбрал, че насреща си няма добитък, нито говеда, които може да подкара с гегата по сандали, а срещу него вече има хора мислещи, отърсили се от страха от единоначалието му, и хора, които явно, категорично и безапелационно се противопоставят на това, което години наред са търпели в лицето на „мита Доган“.

„Мита Доган“, който пред очите им се срути на сол и го срути не някой друг, а самият Доган, поради ненормалното си нарцистично Его.

Областният председател на ДПС – Варна Ерджан Ебатин благодари на всички, които нарече свое семейство, и заяви, че никой не бива да си прави кумири и че никой не е по-високо от Всевишния, дори и когато го виждаме как се прави на по-голям от Всевишния.  Ерджан Ебатин благодари на всички 250 депесари, че въпреки бруталния натиск и заплахи са устояли и са тук за „ново начало“.

Убийствено слово направи Йордан Цонев, който заедно с Радослав Ревански, бе гост на „Новото начало“ и на празника на Ерджан във Варна.

АФЕРА публикува речта на Йордан Цонев поради знаковото и значение:

„…Вие сте абсолютно автентични, защото ви познавам, познавам ви в битки, в триумфи и вие сте си останали същите – такива, каквито сте. Джани винаги е олицетворявал тази организация ДПС – Варна. Минали сме през много битки и ще минем и през тази.

Хващам се за тази дума – автентичност. Автентични означава истински, такъв какъвто си и си се самонаправил, а не какъвто са те направили. Тук всички сте самонаправени.

Това, което се случи с нашата партия в последните години най-добре се илюстрира в следното. Ние, на всички избори идвахме и ви казвахме: „Тези избори са съдбоносни, вие трябва да направите всичко, за да станем ние незаобиколим фактор, за да можем да влезем в централната изпълнителна власт, за да направим всичко онова за нашите общини и региони, всичко онова, което хората чакаха и искаха.

И вие давахте всичко от себе си. На всички избори всичко от себе си. И ние отивахме в София и се държахме като сърдити деца. И нищо от това, което вие очаквахте не се реализираше.

От 2013 – 2014 ДПС е в миманса. Никой не го брои жив. Никой не иска да го приеме във властта. Никой не иска по никакъв начин да говори дори за него. Извинете, но нашите избиратели не заслужават това. Извинете, но ние не заслужаваме това.

Аз, като човек, който е най-вътре в процесите, ви казвам, че това беше упадък! Че това бе правено от някои от посочените лидери на ДПС съзнателно! У други беше проява на егото. Но моделът беше сгрешен. От момента в който г-н Доган реши, че трябва да си почива, но почивайки си да управлява партията, и да посочва разни лица, които да я управляват, ДПС тръгна надолу.

Рязко надолу!

ДПС влезе в миманса на българската политика, където не му е мястото и когато се появи човекът, който има огромна роля през последните 15 години… Ерджан го написа в анализа, който направи и който го публикува АФЕРА и другите медии, анализа му беше блестящ.  Той го описа блестящо какъв беше пътя на ДПС и защо стигнахме дотам никой да не ни брои за живи като политически субект. Това на кой не тежеше?

И когато влезе Делян Пеевски в активната политика, и когато го видях – пред очите ми – как никой не искаше да говори с ДПС и той срита вратата, където се говореше за власт, влезе вътре и каза: Вие тука какви сте? ГЕРБ, ПП/ДБ, вие какви сте, да разпределяте власт?! Кои сте вие и кой ви каза, че без ДПС можете да правите това?!

И за три месеца ги накара това, което 10 години никой не можа да ги накара! Да признаят ДПС. Нищо да не става без ДПС, всичко да става с ДПС.

След това каза – аз ще поема ръководството на ДПС.

Аз знам какво се случи и сега ще ви кажа:  Господин Доган не беше съгласен и искаше да му пречи. От кумова срама каза – избирам го и му сложи и друг /б.р. Джевдет Чакъров/.

И нека тук да ви го кажа, за да го знаете: Пеевски му каза: Господин Доган, поеми си организацията, върни се като председател на ДПС, ти си единственият човек, на който аз ще ти стана заместник. Какво ни пробутваш тука Чакъров, Макъров, ала-бала?!

Случи ли се? Не се случи. Продължи опита – кукли на конци.

Да, ама куклите на конци вкараха ДПС в ролята на излишна за България партия.

И когато Делян каза – аз ще я реформирам!, и всички, които му ръкопляскаха на конференциите, започнаха да му пречат.

И когато Делян ни направи втора политическа сила, когато правителството беше уредено, дойдоха и дръпнаха покривката…

Кой се уплаши от силно ДПС?!

Кой се уплаши от разтворено ДПС към цяла България?!

Кой се уплаши от реформирано ДПС?!

Кой се уплаши от това, че ДПС ще диктува в българския политически живот и няма да стои в миманса като малка етническа партия и да се държи като обидена или незачетена?!

Кой се уплаши!

И защо се уплаши?!

Тези отговори Те дължат на вас! Тези, които се опитват да реставрират отхвърленото етнически капсулирано ДПС!

Да, ДПС се роди върху мъката на един народ, но живота върви, всички трябва да се развиваме. И партиите трябва да се развиват.

Никой няма да ни спре! Вие сте живото доказателство за това. Под натиска на който бяхте подложени и устояхте!

Никой няма да ни спре да направим нашата партия, не нечия друга, нашата партия реформирана, важна за България, важна за нашите избиратели, важна за нас самите, защото ние сме ДПС – всеки един от нас със собствената  си съдба, със собствения си труд, със собствения си живот.

Победата ще е наша, а тя е победа за ДПС и за страната.“

Ерджан Ебатин поздрави „Новото начало“ с изстрадания си „Моят път“:

Afera.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене