Друго е да се разкараш оттам и да отидеш на чист въздух, свобода и изнесен офис в планината и по-точно - в Родопите. И още по-точно - в Лещен.

Село Лещен в топ три локации за онлайн работа!

Да пишеш работен имейл, докато вместо жуженето на принтера, слушаш жуженето на птичките и пчелите около себе си… Да си толкова далеч от шефа, че чак да ти домъчнее за него и да го помолиш за една паспортна снимка, защото иначе има риск когато се върнеш в офиса, да не го познаеш…

Ето това е разкошът на дистанционната работа. Тя има несъизмерими предимства като:

Усещане за свобода. Между четирите стени на офиса всичко е монотонно – стерилният бял цвят, овехтелият календар от 2022 г., силният шум на другарчето по бюро. Затова вместо да чакаш да стане нещо извънредно, например кацане на извънземни ей там, до принтера, да хванеш гората. Буквално. Едно е от скука разсеяно да установяваш, че 7 август 2022 г. се е падал в неделя. Да, на оня календар.

Друго е да се разкараш оттам и да отидеш на чист въздух, свобода и изнесен офис в планината и по-точно – в Родопите. И още по-точно – в Лещен.

На третата минута там усещаш, че дъхът на вековните борове и дъбове около селото дава много по-яки идеи и много повече спокойствие. Тишината на старинното селище в Западните Родопи те кара да чуваш и улавяш всяка мисъл, след което да я насочваш по предназначение.

А уникалните каменни покриви успокояват погледа и дават чувство за свобода и простор, което и най-модерният офис няма да даде. И един съвет – отдели време да погледнеш селото и отвисоко и да осъзнаеш, че пред ей това величие и природата на Пандора от „Аватар“ бледнее.

Пък и онази е рисувана от един стадион програмисти, а тази на Лещен е истинска.

Мястото има достатъчно уютни къщи за гости и баби, които да правят мекици за закуска, затова може вече да пъхаш лаптопа в чантата с мисълта, че ще го отвориш отново не на коравото бюро, а на някоя грубо издялана маса. Пък самия лаптоп хич не го мисли.

КОИ СА ДРУГИТЕ ДВЕ – ЧЕТЕТЕ ТУК 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене