Шефът на ортопедията д-р Пиринчиев напусна МБАЛ-Благоевград

Завеждащият отделението по ортопедия и траматология в МБАЛ – Благоевград д-р Николай Пиринчиев напусна. За кадровата смяна се заговори от известно време, след като той подаде предизвестие, което изтече в края на миналата седмица.

В петък беше последният работен ден на д-р Пиринчиев в държавната болница, както и на неговия колега д-р Костадин Йорданов. Двамата ортопеди от днес стават част от екипа на частната болница ПУЛС, пише „Струма“. Рокадите и преместванията на лекари от една болница в друга са често явление. В МБАЛ – Благоевград започна процес на обновление и реконструкция, след като начело на лечебното заведение застана шефът на хирургично отделение д-р Димитър Димитров.

Припомняме, че отскоро в болницата започнаха работа нови лекари. В отделението по ортопедия и травматология бяха назначени 3-ма лекари от „Пирогов“ – д-р Деян Петков, д-р Димитър Тодоров и д-р Добромир Йорданов, които работят по график. В отделението по хирургия, чийто завеждащ стана след спечелен конкурс д-р Иво Копанаров, оперира гръдният и коремен хирург от „Пирогов“ д-р Стоян Петров. В отделението по гастроентерология преглежда д-р Никола Колев от ИСУЛ. Наред с това бяха проведени конкурси за началници на отделенията по реанимация, гастроентерология и „Кръвна банка“, като те бяха спечелени от досегашните шефове, респективно д-р Росен Стойчев, д-р Адиле Чаушева и д-р Бойка Маринова.

Междувременно зам. директорът на МБАЛ – Благоевград Янко Кочев пък спечели конкурс за управител на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания – София-област.

В МБАЛ – Благоевград предстоят и други кадрови промени, които са в контекста на управленската концепция на новия директор за развитие на болницата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене