Крадци задигнаха голяма сума пари от къща в с. Джерман!

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на голяма сума пари от къща в с. Джерман. По данни на заявителя деянието е осъществено за времето от 7.10 ч. до 15.30 ч., когато собствениците са отсъствали. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая, уведомена е прокуратурата.

Вчера около 18.20 ч. 69-годишна жена е била застигната от непознат мъж на ул. „Хан Крум“ в Кюстендил, той отнел от раницата й мобилен телефон, жертвата започнала да вика, подаден е сигнал в полицията. Пристигналият на място автопатрулен екип е открил телефона в кош за боклук в непосредствена близост. Извършителят е задържан с полицейска заповед, той е 36-годишен мъж от кв. „Изток“. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

5 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта. В Кюстендил късо съединение е причинило запалване в ел. табло, което е унищожено; в района на с. Нови чифлик са горели сухи треви, пожарът е причинен поради небрежност, щети не са допуснати; пожарът в землището на с. Лиляч е причинен поради небрежност и е обхванал площ от 50 дка сухи треви, угасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасени са 100 дка посеви и 3 дка овощна градина; пожарът в землището на с. Червен бреге причинен от мълния, угасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, изгорели са 20 бали фураж, спасена е автокъща;пожарът в землището на с. Мурсалево е причинен поради небрежност, горели са сухи треви и храсти, угасен е от екип на РСПБЗН – Рила, спасени са 2 сгради, селскостопански постройки и 10 дка овощна градина.

Екипи на РСПБЗН от Кюстендил и Дупница са оказали техническа помощ за отводняване на мазе  на къща в кв. „Изток“ в Кюстендил;

2 пътни произшествия са възникнали на 20.08.2024 г. в Кюстендил – на ул. „Пролет“ водач на лек автомобил по непредпазливост е блъснал 11-годишно момиче, което е със счупен глезен. На кръстовището, образувано от улиците „Петър Ников“ и „Цар Освободител“ 73-годишна пешеходка е блъсната от л.а. „Ситроен“. Пострадалите са без опасност за живота, тестовете на водачите за употреба на алкохол са отрицателни. Досъдебни производства са образувани по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

42-годишен водач на л.а. „Пежо“ е задържан през изминалата нощ от служители на РУ Бобов дол за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена на ул. „Свети Спас“ в града. Дрегерът е отчел резултат 1.93 промила. Водачът е дал кръв за анализ. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

На 20.08.2024 г. служители на РУ Дупница са задържали 34-годишен местен жител за повреждане на чужда собственост. Той е счупил стъкло на паркиран л.а. „Фолксваген“ в града. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене