Признание! Рекордьорът по титли в Гърция ПАОК покани Спортика за контрола

Поредното признание за ФК Спортика дойде от съседна Гърция. Рекордьорът по титли в женското първенство на южната ни съседка ПАОК покани за контролна среща многократния медалист у нас ФК Спортика Благоевград.

ПАОК има в актива си 19 шампионски титли, като триумфира и през миналия сезон. Именно първото място за дамите на солунския тим им осигури поредно участие в Шампионската лига при жените. За мача от квалификациите срещу Кириат Гат от Израел, който ще се играе в Полша, ПАОК ще провери възможностите си срещу Спортика. Поканата за спаринга дойде лично от члена на борда на директорите на ПАОК Акис Бекиарис. Приятелският мач ще се играе в сряда 28 август от 19.00 часа на едно от помощните игрища до стадион Тумба в Солун.

Спорет източник на Pirinsko.com за Солун няма да пътува Вени Дона Сърбинска, която успешно се възстановява от операция на коляното. Още една от опитните футболистки на Спортика пропуска мача. Това е Антонина Шопска, която вече е състезател на северномакедонския Саса Каменица. И този сезон за тима воден от Радослав Креснички ще играе нападателката Преслава Иванова от Габрово.

За Спортика това ще бъде контрола с голяма стойност, защото съперника е наистина класен отбор. В редиците на солунския се подвизават американка, бразилска и колумбийка,  а голяма част от гръцките футболистки са национални състезателки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене