Благомир Томов: Не смятам, че е редно децата на ФК „Пирин“ /ГД/ да стават част от нечия предизборна кампания!

По повод изказванията на Георги Андонов относно ФК „Пирин“ (ГД) – „Това, което видях днес, е потресаващо – децата тренират на сгурия, което определено не е нор­мално. От една страна, чу­ваме грандиозни приказки за баснословни суми, при­влечени като инвестиции в общината, а „резултатът“ е налице“, допълни Андо­нов. Благомир Томов реши да обясни пред ТОП ПРЕСА реално как стоят нещата в клуба.

ФК „ПиринТД е сдружение с нестопанска цел, финан­сирането би следвало да се осъществява със собствени средства – от спонсори, ре­кламодатели, билети от ма­чове, телевизионни права и трансфери на футболисти. В условията, в които клубът работи обаче, единственото финансиране е от средства­та, заложени в бюджета на община Гоце Делчев – 230 000лв. за 2015 г. Клубът се състои от мъжки отбор и 5 детско-юношески форма­ции:

-Юноши старша възраст, играещи в зона София;

-Юноши младша възраст, играещи в зона София;

-Деца – областно пър­венство;

-Подготвителна група -12 г.;

-Подготвителна група – под 10-год. възраст.

-От м. май до м. септември се организира футболна ака­демия, в която тази година взеха участие около 120 деца. Издръжката на ДЮШ за 1 година е в размер на 30 000 лв. В нея е включено:

-екипировка за официал­ни мачове;

-осигуряване на транс­порт;

-вода и сандвичи за ма­човете.

Тренировъчните екипи на децата се закупуват от ро­дителите. В школата работят 4 треньора, в чиито задъл­жения, освен футболното обучение на децата, влиза и осигуряване на контрол, възпитание и грижа. Поне 2 пъти годишно се организи­рат срещи с родителите на децата. Те тренират на офи­циалния стадион на отбора от м. април до м. септем­ври. В дъждовните месеци децата тренират най-често на стадиона в ц. Борово или във физкултурен салон.

Това са условията, които клубът предоставя на деца­та.

Смятам, че става ясно, че основната цел на ръковод­ството на отбора е да осигу­рява цялостна грижа за де­цата – както във футболен аспект, така и в израстване­то им като стойностни хора. Искам да благодаря на родителите на децата за доверие­то им, както и за оказваната финансова помощ.

В момента по инициати­ва на родителите се подготвя поредният благотворителен мач, средствата от който се разпределят по равно между различните фор­мации. Стадионът на ФК „Пирин“ (ГД) полу­чи лиценз за участия в „А“ ПФС тренировъчна­та база в с. Борово се реновира и поддържа, подготвя се проект за допълнително футбол­ен но игрище в източната I част на стадиона в Гоце Делчев.

КАТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

Смятам, че условия­та за спорт и базата на клуба в никакъв случай не могат да се нарекат „потресаващи“. Не смя­там, че е редно децата на ФК „Пирин“ (ГД) да стават част от нечия предизборна кампания!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене