Петричанин се призна за наркодилър, влиза в затвора, купувачите – 2-ма гърци, с условни присъди

1

Петричанинът Атанас Харизанов влиза за 1 година и 4 месеца в Бобовдолския затвор заради наркосделка с двама гърци. Вчера в съдебна зала той се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата да изтърпи ефективната присъда, както и да плати глоба от 5000 лв.

Споразумение подписаха и двамата гърци Василиос Кусоглу и Леонидас Костанас, които бяха осъдени на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок. Двамата бяха заловени на 15-и октомври при опит за трафик през ГКПП – Кулата на 29 грама хероин. Наркотикът бе открит у тях от българските криминалисти, пред които чужденците издали, че платили за него по 480 евро на петричкия наркодилър.

Без име

След двумесечен престой в ареста купувачът и пласьорите решиха да си признаят вината и да получат по-леки наказания.

Споразумението с прокурор Надежда Шутова вчера бе подписано в присъствието на адвокати и преводач, и одобрено от окръжния съдия Атанаска Китипова.  Всички заявиха, че са съгласни да изтърпят тези наказания. На Иван Харизанов бе активирана 3-месечна условна присъда на петричкия съд от 2013 г., която ще бъде добавена към вчерашната му нова присъда. Той влиза да я изтърпи директно в затвора в Бобов дол, а гърците ще бъдат освободени.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене