На вниманието на прокуратурата! Фалшив списък за ЦС редят в момента в Областния съвет на ДПС, жалват се активисти

Прокуратурата трябва да влезе по спешност в офиса на Областния съвет на ДПС в Кърджали, където председателят на структурата Ресми Мурад и депутатът Павлин Кръстев извършват действия, които попадат под ударите на закона като склоняване към изготвяне на документ с невярно съдържание.

Това разкриха пред 24rodopi.com членове на Централния съвет, които били принудени да се подпишат в уж формален списък, който по-късно разбрали, че ще бъде преименуван в понеделник в „Присъствен списък на заседание на Централен съвет на ДПС“.

„Подписах декларация, че подкрепям Ахмед Доган, в която имаше много общи приказки. Няма проблем. Останах обаче изненадан, когато ми подадоха списък, но без увод или пояснения отгоре. Казаха ми, че списъкът няма никаква тежест, просто е да се знае колко души ще се явят на Централния съвет. Подписах и излязох, но позвъних на други колеги, които ме предупредиха, че това е капан – подписваш се днес, а след дни се оказва, че присъствал на заседание, на което вероятно няма да присъстваш“, разкри член на ЦС на ДПС.

Проверка на 24rodopi.com установи, че скандалът „фалшив списък“ е в разгара си и дори има случай на върнал се обратно в офиса в Кърджали активист, който пожелал да му бъде заличено името и подписът.

Както вече писахме, от фракцията „Аталай-Чакъров“ признаха, че не могат да съберат квалифицирано мнозинство за ЦС и ще се пробват с декларации в подкрепа на Доган и други трикове, но опитът за склоняване изготвяне на фалшив списък е новина от последните часове.

В подобен капан с подписи под несъответстващ текст за прехвърляне на имотни дялове преди време попадна самият Ресми Мурад. Скандалът доби популярност като „Кмет и изпълнители на обществени поръчки заедно купиха златен парцел“.

В зависимост от това колко души ще се подпишат в списъците, които се правят и на други места, ще бъде решено дали още в понеделник да се свика заседание на ЦС на ДПС.

Очаквайте подробностите

На снимката: От ляво надясно – Павлин Кръстев, Джевдет Чакъров и Ресми Мурад, и тримата са от фракцията „Аталай-Чакъров“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене