Скандал на седмицата! Ще строят фотоволтици на опожарените гори!

Всички изгорели горски масиви и зелени площи да не бъдат превръщани във фотоволтаични паркове. Това призова Меглена Плугчиева, бивш съветник на премиера Димитър Главчев, която по образование е завършила лесовъдство, а в миналото е била и земеделски министър.

По думите ѝ няма план за залесяване след пожарите, а екологичните последици със сигурност ще има.

„Това лято България е втора в Европа по пожари и щети от тях, но конкретни мерки не се взимат. Законът трябва да е категоричен, че такива площи не бива да бъдат давани за фотоволтаици“, категорична е Плугчиева, която допреди месец бе съветник на служебния премиер Главчев, но сама реши да се оттегли от поста заради недобра чуваемост и стиковка помежду им.

Тя коментира и политическите процеси в страната и навън. Според нея няма да е лесно на кандидата за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева да се справи с Министерски съвет и организиране на честни и прозрачни избори. „Нито разбрахме правителството на Главчев с какви задачи се справи, нито нищо“, смята тя.

Плугчиева не вярва, че партиите ще предложат нещо ново на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 20 октомври. „Нещата са ясни – списъкът на задачите на вътрешнополитическите проблеми става все по-голям и трябва да се решават“, отбеляза тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене