Тежка катастрофа в Югозапада! Трима са пострадали

Установиха 4-ма пияни водачи през уикенда в Благоевградско

На 11 август около 16:30 часа на пътя между село Елешница и спирка „Генерал Тодоров“, лек автомобил  „Форд Фиеста“ с 32-годишен водач от Белица е навлязъл в лентата за насрещно движение на десен завой и се е блъснал в лек автомобил „Опел Астра“ с 50-годишен водач от Пазарджик. Водачът на лекия автомобил „Форд“ е пострадал с фрактура на бедрото и мишницата, а 24-годишен пътник в него от Белица със счупен гръбначен прешлен, съобщават от полицията.

Пострадал е и 23-годишен пътник в лекия автомобил „Опел“, който е получил контузия на окото. На водачите са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата на водача на лекия автомобил „Форд“ е отчела 0,79 промила алкохол в издишания въздух.

В хода на извършена, около 23:05 часа на 11.08.2024 г. на ул. „Дж. Баучер“ в  Благоевград, проверка на лек автомобил „БМВ“, с техническо средство е установено, че 19-годишният водач на автомобила от   Благоевград шофира след употреба на наркотично вещество. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград са установени двама водачи на ППС, шофиращи след употреба на алкохол.

На 10 август около 18:30 часа по пътя между с. Ново Кономлади и с. Капатово, 46-годишен мъж от село Кромидово е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ с наличие на 0,88 промила алкохол в издишания от него въздух.

На 12 август около 02:03 часа по ПП1 Е-79 в гр. Кресна, 60-годишен мъж от с. Карапелит, общ. Добрич е управлявал лек автомобил „Форд Галакси“ с наличие на 1,86 промила в издишания от него въздух.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене