Преподавателят, общественик, поет и писател Константин Пашкулев: Колежката Мария Керина ме прецака! Пазете се!

Илияна ИРИНОВА

Тази седмица обществени­кът и преподавател Констан­тин Пашкулев буквално взри­ви държавата в социалните мрежи със своя статия, свър­зана с ужасяващите условия, на които попаднал в хотела, намиращ с в курортното село Равда, община Несебър. С цел да предпази много хора от мизерията и ужасите, за които евентуално биха пла­тили, Пашкулев написа апел до всички, които смятат да почиват на Равда. Стотици жители на регионите Гоце Делчев, Благоевград, Банско, Петрич, Сандански и Радо­мир останаха неприятно из­ненадани от условията за по­чивка в хотел „Хит“, намиращ се между Равда и Несебър. Офертата, от която те били привлечени, предлагала ре­новиран хотел със собствен басейн, втора линия на мор­ския бряг и изхранване на „блок маса“…

„Още с пристигането за­почнаха проблемите ни. Групите пристигнаха около 12,30 часа. Въпреки че на­пускащите стаите ги бяха освободили в 11,00 часа и чакаха автобусите за дома, обслужващият персонал не успя да почисти стаите и нас­таняването започна в 14,15 часа до 15,30 часа. Ужасът започна още при влизането в хотелските стаи – мръсен мокет с изпадала мазилка от таваните, счупени кранчета в баните, одеяла, миришещи на мухъл, мръсни калъфки, нощни лампи, които са изо­лирани с тиксо и не работят. „Луксът“, който се предлага в стаите, е хладилник, който не работи, малък телевизор без дистанционно, климатик, който също не работи. Има единствен контакт с 2 изво­да. Черешката на тортата бе, когато всички, изнервени от видяното до момента, оти­доха да вечерят в нещо като подобие на ресторантче, кое­то се оказа столова с много малък капацитет. След час и половина редене на опашка за т.нар. блок маса новите гости останаха възмутени от менюто. Млади и неопитни юноши бяха заредили точно 5 тави – едната с yвeхнали домати и краставици, едро нарязано зеле като за фураж, рядка картофена чорбица за гарнитура и малки, плоски безвкусни кюфтенца. За ра­дост имаше и една тавичка диня за десерт, макар и топла. Пробле­мите продъл­жиха и през нощта. Оказа се, че хотелът е пълен с гру­пово органи­зирани учени­ци. Цяла нощ те тряс­каха врати, викаха, тичаха по кори­дорите и хвърляха пияни празни бу­тилки от балконите. Такова понятие като „охрана на хоте­ла“ липсваше.“

Веднага след като статията излезе на бял свят и я поеха всички регионални и нацио­нални медии, Пашкулев на­писа в социалните мрежи следното:

„Шефката на „Оазис“ – Еми­лия, ми е много бясна, че лъс­нах в пресата боклука хотел „Хит“. В статията не споме­нах нито нейното име, нито на ко­лежката от Трето основно – Мария Керина, която ни подведе с лъжа, след като е била преди нас там! Да не припомням, че преди три го­дини точно тази фирма ни отведе до гръцко край­брежие с оферта да се разходим с кораб по крайбре­жието на полуос­тров Атон. Такъв кораб не се появи! Керина ни върна обратно без грам сурат, не върна и стотинка за пътя и обяви, че ще повторят екскурзията по-късно! Ама кой да духа кашата, като вече е парен! Пазете се от тези хора“, категоричен е местни­ят поет.

В спора се включи и по­томствения демократ и също преподавател Мая Илиева, която съгласи с коментари­те на Пашкулев и ревностно заяви, че има преподаватели от Гоце Делчев, които органи­зират ученически екскурзии по морето за алкохолен тури­зъм, което е повече от скан­дално и вестник „Градът“ се заема да нищи проблема.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене