Андон Пендичев и Александър Заемджиков от Гоце Делчев са в селекцията на националния отбор по хандбал

Националният отбор на България за юноши до 18 години се събра на подготвителен лагер в Сливница преди участието на EHF M18 Championship в Косово. В състава са и двама състезатели на ХК Пирин 64 от гр. Гоце Делчев – Андон Пендичев и Александър Заемджиков. Селекционерът на тима Николай Георгиев и помощникът му Йонко Вутов са включили в разширения състав 19 хандбалисти. Трима от тях ще отпаднат от окончателната група за шампионата в Прищина.

Юношеските национали започнаха подготовка в понеделник и ще тренират двуразово в „Арена Сливница“ до събота. В неделя отборът ще отпътува към косовската столица.

EHF M18 Championship ще се проведе от 12-ти до 18-ти август. В шампионата ще участват 7 отбора, които жребият раздели в две групи. Отборът на България намери място в група „А“ заедно с Азербайджан, Белгия и домакина Косово. В група „Б“ ще спорят тимовете на Великобритания, Грузия и Люксембург.

Първият мач на националите ни е в понеделник, 12 август, от 17:15 часа срещу Азербайджан. Във вторник, 13 август, отборът ни ще играе с Косово от 19:30, а в четвъртък, 15 август, е двубоят на момчетата ни срещу Белгия.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене