КМЕТЪТ СТОЙЧО БАНЕНСКИ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДСТВОТО НА РЕГИОНАЛНА МРЕЖА „ХОУМНЕТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА И ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ“

Кметът на община Банско Стойчо Баненски и неговият екип проведоха работна среща с националните ръководители на Регионалната мрежа „ХоумНет Източна Европа и Централна Азия” от Таджикистан, Узбекистан, Киргизстан, Грузия, Северна Македония, Сърбия и България.
Мрежата „ХоумНет“ обединява надомни работници, които практикуват традиционни и художествени занаяти. Реализацията на техните продукти е пряко свързана с местните събития от фестивалните, културните, спортните и други обществени събития във всички страни.
Участниците в срещата дискутираха участието и мястото на надомните работници в местната икономика и значението на тяхната дейност за регионалното развитие.
Кметът Стойчо Баненски отбеляза, че връзката на традиционните занаяти и туризма трябва да се насърчава, защото по този начин се постигат социални и икономически ползи и се запазва историческото и културното наследство.
С подкрепата на Община Банско и НЧ“Никола Вапцаров 1894“, Регионалната мрежа „ХоумНет Източна Европа и Централна Азия” организира Международно модно ревю на традиционни облекла, по случай десет години от регистрацията на Регионалната мрежа „ХоумНет Източна Европа и Централна Азия”. То е посветено на десетата година от регистрирането на Мрежата в България.
То ще се проведе на 6 август от 18:00 часа пред Туристически информационен център на пл.“Възраждане“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене