Жители на Неврокопско искат с петиция разширяване на пътя Гоце Делчев-Доспат

.

Сдружение „Неврокоп“ инициира събирането на петиция сред жителите на Неврокопския край.

Искането е да се разшири пътят Гоце Делчев – Доспат в два конкретни участъка, където често стават катастрофи, а това поставя под сериозен риск здравето и живота на пътуващите.

Според инициаторите трябва да се направи спешно допълнителна лента за престрояване на две места – при отбивката за село Огняново и при отбивката за село Дебрен, които са на територията на община Гърмен. В момента при завой наляво се налага всеки водач да спре и да изчака насрещните коли, които идват от Доспат в посока на Гоце Делчев. Образува се дълга колона и по-нетърпеливи шофьори създават предпоставки за тежки пътни инциденти.

„Само преди броени дни семейство с две малки деца изчакваше с автомобила си на отбивката, за да завие наляво към Огняново, когато микробус помете леката кола. Това сякаш преля чашата на търпението ми и реших да започна събирането на петиция. Сега предстои ремонт на този път и не е проблем да се предвиди и изграждането на още една лента. Има достатъчно място за разширяването на шосето“, заяви Рахим Арнаудов, председател на Сдружение „Неврокоп“ и преподавател в училището в село Долно Дряново.

Само за малко повече от 24 часа петицията е подкрепена от над 200 души, инициативата ще продължи до началото на месец септември. След това подписката ще бъде изпратена до областния управител на Благоевград Георги Динев, до ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“, до депутатите от 1 МИР – Благоевград, до кметовете на общините Гърмен, Сатовча, Хаджидимово и Гоце Делчев.

Разклон за Огняново

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене