Пеевски обвини президента за разцеплението в ДПС

Делян Пеевски обвини президента Румен Радев за разцеплението в ДПС. „Скоро ще разберете кой разцепи ДПС. Това е „Мистър Кеш“, каза пред медиите в парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. На въпрос „Тоест президентът е разцепил ДПС“, Пеевски отговори: „Точно така“.

„Шефът е „Мистър Кеш“. Той командва всички. Всички в тази игра са пионки на Радев. Вчера се опита, през пионките си от ПП-ДБ, да организира сваляне на шефката на парламента Рая Назарян“, посочи още Пеевски. Според него причината за това е, че „Мистър Кеш“ иска да сложи удобен за него премиер по Конституция.

„Най-важното обаче е Копринков и Узунов да получат МВР, защото първо трябва да осигурят на ПП-ДБ нова „ала-бала“, през нов министър на електронното управление и нов МВР министър“, каза още Пеевски.

И добави: „Тайната, малка партийка на „Мистър Кеш“ ще я видите. Трябва да влезе в парламента, да подготви удобно къде да седне, когато му свърши мандатът, защото няма куража да излезе сега“.

По отношение на коментар от Христо Иванов в интервю за „Свободна Европа“ за тактически действия съвместно с Ахмед Доган и ГЕРБ срещу влиянието на Делян Пеевски, председателят на ДПС заяви, че Иванов е намерил „един компактен скут на Росенец, да си пие мазно турско кафе“. По думите на Пеевски Иванов е и родствено обвързан с Доган.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене