Евдокия Попадинова сменя Италия с Австралия!

Най-добрата българска футболистка за 2023 година Евдокия Попадинова ще продължи кариерата си в Австралия. Тя ще подсили отбора на Бризбейн Роар, след като за последно беше част от Лацио, с който спечели промоция за Серия А.

Шесткратната носителка на наградата за №1 в българския женски футбол призна, че е била близо до подобен трансфер преди година. Тя напуска Апенините, където прекара последните години в тимовете на Наполи, Сасуоло и Лацио.

„Тези възможности идват един път в живота. Интересът е още от миналата година. Въпреки че се смени треньорът, интересът остана. Притеснявах се, че може да не я получа тази възможност.

В Австралия нивото на женския футбол е сходно на това в САЩ. Там футболът е различен от Италия – тича се страшно много. Имам щастието да съм играла в Щатите, тях истински ги вълнува как съм се представила там. Австралия е едно от първите първенства за женски футбол.

Парите са важни, но и развитието също. Реших, че тази година трябва да отида в Австрия, защото догодина може и да нямам тази възможност.

Постигнах целта си в Лацио, но на този етап трябва да мислиш и за бъдещето. В Италия съм играла четири години и на този етап няма да ми липсва“, сподели Попадинова в подкаста SportCast.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене