„Седмото изкуство” завладява децата на Гоце Делчев

За втора поредна година, един от най-посещаваните летни клубове провежда активно дейностите си. Това е клуб “Киномания”, част от организираните от община Гоце Делчев летни занимателни клубове.

Интересното за този клуб е, че привлича деца не само от града, но и от околните села. Малчугани от село Мосомище, село Дъбница и много други населени места в околността с интерес посещават заниманията всеки понеделник и всяка сряда.

По списък децата надминават 100 души, но тяхната ръководителка госпожа Мингова приема всяко дете проявило интерес към клуба ѝ, макар и да не се е било записало предварително.

Заниманията на клуба включват безплатни прожекции, развиване на дискусии по изгледаните от децата филми и също така запознаване с факти за изкуството на киното.

Днешната прожекция беше на детския анимационен филм “Колите”. Като всеки един филм, и този също имаше послание, което децата трябваше да разберат. След края на прожекцията децата обсъдиха своите впечатления от филма, разсъждаваха върху героите, и сами стигнаха до заключението, че е по-важно да бъдем добри и да помага на другите, отколкото да мислим само за себе си.

Автор: Калина Хаджидиманова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене