Орница Фест ще радва жители и гости на Гоце Делчев в края на септември

На 21 и 22-ри септември в Гоце Делчев ще се проведе пилотното издание на Орница Фест. Това каза в ефира на Радио „Фокус“ инициаторът и организатор на събитието – артистът Гергана Либова. Тя разказа, че идеята за фестивала й е хрумнала миналата година.

„Разхождах се в парка на града и си казах, че повече хора трябва да видят колко е хубаво там. И си помислих: защо да не направя фестивал“, разказа Либова.

Младата актриса добави, че в града няма театър. Има само културен дом.

„В Гоце Делчев няма нищо, което да е насочено към деца и подрастващи. Културните програми в дома са за възрастни, а едва ли някой ще пътува до Благоевград специално за да гледа куклено представление“, коментира тя.

След като намира съмишленици в лицето на кмета и зам.кмета на Гоце Делчев младата актриса се заема с организацията. Финалната програма не е напълно готова към днешна дата, но ще има куклен театър, брейкъри, музика, огнено шоу и други.

Името на фестивала „Орница“ идва от диалектна форма за хаос, която се употребява в този край. Очкваме приятна и забавна културна бъркотия, която да достави наслада на зрители и участници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене