В Кюстендил търсят футболни съдии

Съдийската комисия към БФС- Кюстендил организира курс за футболни съдии, съобщиха за „Фокус“ от комисията. Кандидатите могат да бъдат мъже и жени, навършили 16 години. Те трябва да са физически здрави, да нямат заболявания, не позволяващи физически натоварвания. Те могат да са от цялата област Кюстендил.

От БФС – Кюстендил уточняват, че футболни съдии могат да станат и футболисти от детско – юношеските школи.

„Ще цитирам френския съдия Франсоа Летексие, който бе най- младият арбитър свирил финал на Европейско първенство: „Вземете свирката и опитайте. Може да ви се струва невъзможно да го направите, но и за мен беше така, когато бях млад“. Курсът за съдия би бил много полезен за развитието на всяко момче или момиче, което тренира футбол и би им дал още една посока за развитие към професионалния футбол“, коментира председателят на Съдийската комисия към Областния съвет на БФС – Кюстендил Владимир Владимиров.

Кандидатите ще преминат курс на обучение върху Правилата на играта и ще имат практически занимания на терен. Записванията стават до 9 август в офиса на БФС- Кюстендил, на стадион „Осогово“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене