Дали, Аталай ще успее да убеди избирателите си да вложат парите си за спасението на ДПС? Тепърва предстои да разберем

МЪЛНИЯ В ТОП ПРЕСА! ЮГОЗАПАДАЪТ ГО ПОЕМА АТАЛАЙ! По заръка на Доган, да се направи списък с всички фирми печелили от ДПС за донорство на пари!

Ако си мислите, че лоялността към почетния председател на партия ДПС, доктор Ахмед Доган ще се измерва само в кухи декларации без подпис, красиви снимки от Росенец, гръмки фрази и плюене по председателя Делян Пеевски, който до скоро беше обявен и от Доган и от цялата партия за  „полубожество“ жестоко се лъжете. Тръгват нови процеси във войната в партия ДПС, а самия конфликт навлиза в решаваща фаза. Бойното поле се очертава да бъде реденето на листите, от което според наши източници в партията ще хвърчат гилзи.

Отлично информирани източници на Топ Преса са категорични, че предизвикателството пред партия ДПС, ще бъде да се яви на предстоящите парламентарни избори с два воюващи клана. ДПС на Доган и ДПС на Пеевски.

И двете страни нямат време за нови проекти и административно, ще бъде доста трудно партията да бъде превзета от едната страна до октомври месец.

Ето защо се налагат спешни мерки по генериране на ресурс. За целта ДПС на Доган водено от Джевджет Чакъров, е впрегнало феодалите си за трупане на ресурс. Разбирайте пари.

Нашият югозападният край е даден в ръцете на Рамадан Аталай,с център Дупница, който вече иска справки за всички фирми, които са печелели солидни проекти, поръчки и най – вече пари с покровителството на ДПС.

Време за ресто!

Всички бизнесмени от всички села и паланки в избирателните райони на ДПС, в това число и управници мотивиращо трябва да развържат кесията пред „Бай Рамадан“ и с цифри да докажат, колко са лоялни но Доган и „автентичното ДПС“. Има една стара максима, която казва, че война се води с пари. Който има повече пари, той ще спечели войната и видимо старите аги около Доган са решили да я спазват до максимум. Това, което пропускат обаче, е фактът, че избирателите на ДПС по места вече на се онези тихи и смирени хорица, занимаващи се предимно със земеделие и животновъдство. В районите на ДПС развитието цъфти, трудолюбието и саможертвата в името на фамилията вършат чудеса.

В гоцеделчевския край почти няма семейство, което да няма свои представители, които да работят в чужбина. Хубавото е че родолюбието им и привързаността към родния край, ги кара да връщат изработеното тук и да го инвестират в имоти, бизнес, развитие… Освен капитал тези хора връщат в родината си култура. Може с чиста съвест да се каже, че в тези региони хората са по космополитни и по европейци от тези в панелките на столицата например.

 

Дали, Аталай ще успее да ги убеди да вложат парите си за спасението на ДПС? Тепърва предстои да разберем. Избирателят очаква възможности, подкрепа, гаранции за фирмата му, бизнеса, семейството… не щавене, още повече от човек, който се прави на беден а е скрит олигарх и меко казано „дерибей“ от ДС.

 

„Ивкони“, енергетиката, ДС. Кой е Рамадан Аталай

Рамадан Аталай е човекът, който пръв заговори публично за конфликта между Доган и Пеевски в началото на юли, като влезе в ролята на говорител на Доган.

В интервю за бТВ сутринта преди депутатите да гласуват предложения от ГЕРБ кабинет с първия мандат, Аталай каза, че между Доган и Пеевски има разкол. Отношенията им са влошени до такава степен, че Доган иска депутатите от ДПС да гласуват против проектоправителството на ГЕРБ, а Пеевски настоява да го подкрепят, каза още Аталай.

По-късно през деня групата на ДПС се разцепи при гласуването за кабинета – верните на Доган депутати гласуваха „против“, а хората на Пеевски го подкрепиха. Правителството не беше избрано.

Аталай е дългогодишен член на ДПС. Той е агент на Държавна сигурност (ДС) – тайните служби на комунистическия режим, под псевдонима „Вергил“ в периода от 1982 до 1990 г.

Депутат е от ДПС от 1997 г. насам, в общо десет парламента. Влиза от различни избирателни райони – Русе, Хасково, Пазарджик. През последните години оглавява листата на ДПС в Пловдив-област.

Преди парламентарните избори през 2001 г. има кратък конфликт между Доган и Аталай, като Доган иска отстраняване на Аталай от първото място в изборната листа в Русе. Впоследствие оттегля обвиненията си към него и го оставя начело на листата.

В този период медийни публикации обвързват Аталай, а и цялото ДПС, с отношения с финансовата структура „Мултигруп“ и нейния бос Илия Павлов. „Мултигруп“ контролира множество държавни предприятия и е сочена за един от главните скрити играчи в българската политика и икономика през 90-те.

Вижте също Без носталгия. Какво беше „Мултигруп“

Аталай е известен като енергиен експерт и е активен член на комисията по енергетика в повечето парламенти. Бил е и неин председател.

Има твърдения за негови опити да прокарва лобистки поправки в закони в сферата на енергетиката. Аталай е правил законодателни предложения, които обслужват ТЕЦ „Варна“ – собственост на Доган, и централите на енергийния бизнесмен Христо Ковачки.

През 2018 г. в парламента се обсъжда затварянето на вратичка от закона, която позволява на свързвани с Ковачки тецове да имат гарантиран пазар за тока си на високи цени. Промяната се реализира, но ДПС – в цялост – гласува „против“.

Името на Аталай се свързва в миналото и с автобусната компания „Юнион Ивкони“базирана в град Дупница. Причината е, че синът му Ревин Аталай е бил съсобственик във фирмата „Ивкони“ ООД до 2016 г., която я напуска. Тя се занимава с търговия на автомобилни горива и смазочни материали, но според наши хора в тези среди стария дерибей още командва там.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене