Ексклузивно! Проговори Н. Кондев от Разлог, арестуван заради драма със семейството на „Софавто”

„Не съм бил разпитван заради отвличането на сина на шефа на „Софавто”, и в момента се съдим с баща му Тони Златков, той ми причини много неприятности”, това заяви ексклузивно пред БЛИЦ Никифор Кондев.

Именно разложкият бизнесмен бе арестуван през април миналата година, след като бе запалена автокъщата на Тони Златков.

Никифор Кондев бе заподозрян като поръчител на палежа, при който изгоряха четири луксозни коли заради неуредени бизнес взаимоотношения.

След отвличането на Адриан Златков от МВР съобщиха, че са били привикани на разпит двама души, свързани с палежите от април. Никифор Кондев бе категоричен пред, че негови хора не са били водени в полицията.

„За последно се чух с адвокатите на Тони Златков преди няколко месеца, предложиха споразумение. Имах лизингови договори за багер, бяха за три години, изплатихме му ги за шест месеца, нищо не ми прехвърли, след две години ми заведе дело за осем хиляди евро, дори и в момента се водят делата. Преди три месеца ми се обади неговият адвокат и поиска да стигнем до споразумение. Блокирал ни е всички сметки, дори имам мейлите му от тогава и мога да ги покажа като доказателство”, разкри Никифор Кондев.

Той разказа, че някъде в този период видял за последно бащата на Адриан.

„Дойде с една негова млада приятелка да огледа земята, която му предлагах като споразумение – 10 дка срещу голфа в Разлог, казах – дай да направим споразумение и да приключим този казус, договорката беше да му дам земята, той да ми върне техниката и да приключваме”, твърди Никифор Кондев и разказва, че през април е бил подложен на детектор на лъжата заради палежа в „Софавто”.

„Дойдоха полицаи, метнаха ме в един бус, от три до един ме разпитваха, бях на детектора на лъжата. Сега слушам, че съм бил поръчител, това са пълни глупости, за осем хиляди лева не бих направил такова нещо. Жената и децата сега след отвличането не знаят на кой свят са. И това е лошото, че на него му отвличат детето, а той казва – откраднали са колата. Той не иска да каже, защото знае, че вече интересите са големи”, коментира Никифор Кондев:

„Казах му – не закачай жена ми, преди година и половина се разведохме заради него, казах му – има Бог, той ще те накаже. Той й взе и колата, която тя си изплати на 100%. Колата Х6, жена ми казва – отивам да си я прехвърля, а там й обяснили, че не е изплатена, че е превеждала пари по други банкови сметки и и я взеха.”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене