Респект и признание!Прецедент! МБАЛ Благоевград е на първо място сред областните болници по прием на болни и ръст на приходите от НЗОК

За първи път от години, МБАЛ Благоевград е преди всичко измежду регионалните болниципо банкет на пациенти и доходи от НЗОК за първото шестмесечие на 2024 година, това стана ясно извършеното на 18 и 19 юли заседание на управленията на регионалните лечебни заведения, които се събраха в Боженци, община Габрово.

Данните сочат, че в съпоставяне със същия интервал на предходната година, болничното заведение е приела към 1000 пациенти повече, което е довело до нарастване на приходите от НЗОК с близо 2, 5 млн. лева

“ Изключително сме горди с това, че болничното заведение се изкачи преди всичко, спрямо останалите 28 регионални лечебни заведения. Това се случва за първи път и е индикатор, че здравното заведение безапелационно излиза от рецесията, за която се говореше през годините, сподели за struma. com заместник-директорът по административната част Нина Чимева, представлявала МБАЛ на събранието, дружно с юриста В. Кирова.

За първите 6 месеца МБАЛ би трябвало да получи и надлимитни средства от НЗОК, което демонстрира, че в болничното заведение се работи интензивно под шапката на новото управление, отпред с доктор Димитър Димитров.
Резултатите са в унисон с това, което споделят и работещите в болничното заведение. Репортер на Struma. com беседва с лекари и медицински сестри и за първи път, не чухме недоволства от липса на консумативи, липса на условия за умерено осъществяване на отговорностите и недоволства от възнаграждението.

Явно е, че МБАЛ Благоевград сега е в положителни ръце. Видими са напъните на на нейния началник доктор Димитров да изведе здравното заведение от рецесията, в която беше до скоро. Напоследък, като добър управител, доктор Димитров, който е и измежду най-хубавите хирурзи в региона, притегля експерти от най-високо равнище, които да дават наряди в МБАЛ, за възстановяване качеството на здравното обслужване, и резултатите са налице- понижиха недоволствата, които доближиха до нас от недоволни пациенти.

Новината, която получихме през днешния ден е добра и се надяваме МБАЛ Благоевград да задържи първото си място още дълго време, тъй като благоевградчани, а и пациентите от целия район имат потребност от качествено опазване на здравето в най-голямата районна болница, а не да обикалят софийските клиники със здравословните си проблеми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене