Бизнесът не прощава! Неврокопският строителен предприемач Ангел Шербетов – Малкия Мук, отдава два етажа от пропадналия си търговски център на ислямско училище!


Без име

Докато се построи джамията в Гоце Делчев, деца могат да се учат на ислям в ново частно училище по коран – „Саид паша“ (Гоце Делчев)!

Филиал на „Русенско ис­лямско турско училище за девойки – Саид Паша” ще бъде открит в скоро време в град Гоце Делчев, разбра ре­портер на вестник Топ Преса от свои източници, близки до районното мюфтийство. Съв­сем законно и легално деца от град Гоце Делчев могат да се ползват от правото си да се запишат безплатно на учение по Коран и свободно избираем предмет „Ислям“ в най-скоро време. Според на­шата информация всички ад­министративни подробности около отварянето на филиала на школото „Саид Паша“ са бъде открит в скоро време в град Гоце Делчев, разбра ре­портер на вестник Топ Преса от свои източници, близки до районното мюфтийство. Съв­сем законно и легално деца от град Гоце Делчев могат да се ползват от правото си да се запишат безплатно на учение по Коран и свободно избираем предмет „Ислям“ в най-скоро време. Според на­шата информация всички ад­министративни подробности около отварянето на филиала на школото „Саид Паша“ са уредени и в МОН, и във всич­ки компетентни институции. Остава само да се намери подхо­дящо помещение за частното учи­лище, за което ще са нужни поне два етажа с няколко кабинета за раз­личните паралел­ки и учения, които ще има в частното училище. Разбира­ме още, че идеята за реализи­рането на въпросния филиал била той да бъде настанен в сградата на бъдещия културно – ислям­ски център с джамия, който се предвижда да бъде изгра­ден в града, но предвид обществения натиск и про­тести, заради които проек­тът беше забавен, местните представители на мюфтий­ството решели да задвижат тихомълком процеса по съз­давате на училището. „В Гоце Делчев винаги са се провеж­дали курсове по „Ислям“ и „Четене на Коран“. Това не е нищо ново. Нала­га се отварянето на едно такова ле­гално учебно заве­дение, защото напливът и нуждата от него са големи. Досега курсовата се провеждаха в сградата на районното мюфтий­ство, като се ка­неха преподаватели отвън. С всеки изминал ден то става все по-тясно, за да приюти десетките деца, които искат да учат за вярата си. Ето защо се наложи да направим филиал на едно от най-авторитетни­те мюсюлмански училище в страната – русенското „Саид Паша“…“ – това заяви пред на­шата медия един от бъдещите преподаватели в училището, който е родом от село Брезница и се е завърнал от курс за преподаватели от Русе. По негово настояваме няма да публикуваме името му. На въ­проса къде ще се намира това училище, нашият информатор заяви, че по всяка вероятност ще бъде в два от свободните етажи на търговския център, собственост на строителния бос Ангел Шербетов. Роде­ният в едно от най-българските местни села Ляски предприемач е влязъл в прегово­ ри с мюфтийството и бъде­щия директор на филиала на „Саид Паша“ за отдаване под наем на двата етажа за учили­щето. То щяло да бъде там, до­като се построи ислямския цен­тър и джамията, уверяват ни от мюфтийството.

Към момента наемът бил дого­ворен със Шербетов и неговия съдружник Геор­ги Милчев, единствени­те неуредици били кой ще плати разходите по промяна предназначе­нието на помещенията, където ще бъде учили­ще „Саид Паша“. Както е известно, Шербетов и Милчев построиха малкия си Мол с на­деждата да дават под наем търговска площ. Заради ло­шия им авторитет обаче никой не посмя да инвестира в техния мол и той буквално остана пред затваряне. Сега училище „Саид Паша“ идва като идеалната спасителна сламка за двамата предприе­мачи, които видимо забравят род и родина, само и само да видят кяр от видимо некадър­ната си инвестиция.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене