6,5 милиона лева отиват за водни проекти в Кочериново

Кметът на Община Кочериново Станислав Горов подписа с министъра на регионалното развитие и благоустройството споразумения за изпълнението на три общински проекта, съобщиха за „Фокус“ от Община Кочериново. Проектите касаят рехабилитация на участъци от вътрешната водопроводна мрежа на град Кочериново, реконструкция на улични водопроводи на село Пороминово и реконструкция на улични водопроводи на село Бараково.

Проектите са част от инвестиционната програма за общински, а финансирането е осигурено от държавния бюджет. За трите проекта то е в общ размер на 6.5 милиона лева.

„Проблемът с лошото състояние на ВиК мрежата в община Кочериново многократно сме дискутирали, както с отговорните институции, така и с населението. Щастлив съм да съобщя, че вече имаме подписани три споразумения, което ще ни позволи да започнем същинската работа по решаването на дългогодишния проблем с лошото състояние на водопроводната мрежа в град Кочериново и селата Пороминово и Бараково. Продължаваме да работим в посока на това да намерим средства и за останалите населени места в община Кочериново“, каза кметът Станислав Горов.

Той уточни, че обществените поръчки вече са проведени. Има избрани изпълнители за селата Пороминово и Бараково, а за град Кочериново – договорът е сключен още по времето на предходното общинско ръководство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене