Детронират Ведат Хюсеин като областен лидер на ДПС!

Общинските съветници от ДПС в Гоце Делчев подготвят изключването на областния лидер Ведат Хюсеин от групата в местния общински съвет. Поводът е разногласия между тях и областния координатор около подкрепата на почетния председател Ахмед Доган.

От писмо на бившия областен лидер Сайди Чолак става ясно, че всички съветници подкрепят Доган, с „изключение на един“, визират, според запознати, именно Ведат Хюсеин, за когото казват, че е плътно зад Делян Пеевски, писа Топ Преса първа. В писмото на Чолак се казва, че декларация излязла от името на ДПС в област Благоевград, че се подкрепят и Пеевски и Доган не е съгласувана с членовете и председателите на общинските структури в областта. За детронирането на Ведат Хюсеин се говори усилено в средите на ДПС, където Топ Преса има добри позиции. Според нашите източници там то е въпрос на малко време.  Припомняме, че миналата седмица почти всички структури на движението в областта излязоха с декларации в подкрепа на Доган. От община Белица завчера изразиха подкрепа си за кмета Р. Ревански, за когото се знае, че подкрепя лидерът Делян Пеевски. ДПС се разцепи при това с гръм и трясък, неочаквано след сериозните им дори нечувани изборни резултати.

Председателят Делян Пеевски обяви, че е за ново начало в движението и започна масова чистка на добре познати активисти. Доган се дистанцира от тези методи на действие и явно показа, че не приема Пеевски да ръководи по този начин, партията, която той е създал. Революционна ситуация с все още не известен край.

Това което Топ Преса разбра от източниците си в ДПС, че новят областен лидер ще бъде посочен лично от Ахмед Доган и ще бъде определен на база постигнати отлични резултати на изборите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене