Дариха апаратура на отделението по неонатология в МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев

С много важни апарати разполага отделението по неонатология в МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев, след направеното дарение от фондация „Капачки за бъдеще“ и нейният председател Лазар Радков. В края на миналата седмица, той пристигна лично в АГ – отделението на гоцеделчевската болница, за да връчи дарението, което се състои от 3 апарата: транскутанен билирубинометър – предназначен за измерване на билирубина заради жълтеницата, от която страдат новородените деца; монитор – измерващ основните жизнени показатели на новородените бебенца и транспортен апарат за вентилация, който се използва при транспортиране в линейка. При връчване на дарението присъстваха кмета и заместник – кмета на община Гоце Делчев, както и управителя на болницата д-р Петър Филибев, които благодариха на Лазар Радков за дарените апарати.
Дарението е изключително ценно за отделението по Неонатология в МБАЛ „Иван Скендеров“, тъй като ще осигури още по-добри грижи и възможности за проследяване на здравето на новородените деца там.
След направеното дарение, председателят на Фондация „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков и координаторът за района Габриела Граматикова, проведоха среща с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, на която обсъдиха възможностите за сътрудничество и подкрепа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене