Глобиха бизнесмени от Симитли, Разлог, Якоруда

Заради извъшването на дейности по извозване на отпадъци глоба е наложена на дружеството „Вращеница“ в град Симитли. Тя е за това, че като лице притежаващо регистрационен документ за извършване на дейност по събиране и транспортиране на отпадъци, не води отчетност. Имуществената санкция на Илиян Митревски е в размер на 2000 лева.

РИОСВ – Благоевград наказа и якорудската фирма „Строител 2001“ на Юсуф Кавалов за аналогични нарушения. Дружеството не води отчетност при събирането и извозването на отпадъци по реда и начина на чл.10, ал. 1, ал. 3 и ал. 4 от Наредба № 1 от 4 юни 2014 г. Глобата е 2000 лева.

За незаконно заустване на отпадни води е санкционирана разложката фирма „Никокоп“. Тя е заради ползване на повърхностен воден обект – река Изток край Разлог, без необходимото за това основание – не притежава издадено от директора на Басейнова дирекция – Благоевград разрешително за заустване на отпадъчни води, които са формирани от дейността на експлоатиран от дружеството обект „Бетонов център“. Управителят Емануил Терзиев трябва да плати 2500 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене