Прозира ли война и на местно ниво в ДПС  - предстои да разберем. Ползва ли се напражението в партията за разчистване н алични сметки?

СКандал! Общински съветник на ДПС от Гоце Делчев скочи на ръководството на областната структура!

Сайди Чолек – бившият общински ръководител на партия ДПС за община Гоце Делчев излезе със самостоятелна декларация в подкрепа на почетния председател на партията Ахмед Доган. В декларацията си, Чолак припомня кой е и саможертвено лансира, че той и групата общински съветници / с изключение на един/ от партията в местния парламент на град Гоце Делчев подкрепят твърдо исканията на лидера Доган и поисканите от него оставки в ръководството и те – местнит епарламентаристи от ДПС са готови на всичко да да постигнат това.

Нещо повече обаче, в декларацията на господин Чолак, разпространена групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“ , той твърди, че не е съгласен с позицията на областното ръководство, което излезе ден след като стана ясно че в ДПС има война, с декларация за обеденине и единност на партията заедно с Ахмед Доган и Делян Пеевски. Думите на политикът но село Брезница са категорични – тази позиция не е съобразена със структурите и позицията на членовете на ДПС – Благоевград.

Какво се случва в областната структура?

Действията на Сайди Чолак могат да бъдат определени като хвърлена кама в посока сърцето на областното ръководство в лицето на г-н Ведат Хюсеин. Междувпрочем Ведат Хюреин също е общински съветник в община Гоце Делчев но до сега не е излязал с различна позиция от първата си, нито в качеството си на съветник, нито в качеството си на лидер. Прозира ли война и на местно ниво в ДПС  – предстои да разберем.

Топ Преса напомня, че Сайди Чолак е роднина с бившия депутат и кмет на ДПС, аслед това пишман политик от други партии в Гърмен – Ахмед Башев и това разжда въпроса – опитват ли старите играчи в политиката изхвърлени от системата, да се върнат на бял кон ползвайки напрежението в партия ДПС?

От Топ Преса сме уверени, че отговорите предстоят и ще ги видим скоро. На дали обаче, ще са лицеприятни….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене