Дългогодишната учителка Златка Яневска от село Микрево фаворит на реформаторите за шефския пост в РИО-Благоевград

Ивайло Златанов, който ръководи инспектората при предишното управление на ГЕРБ, остава пом.-директор в 5-о СОУ ”Г. Измирлиев”, коментират запознати

289-01-0222221  zlatka1

 

Дългогодишната учителка Златка Яневска от село Микрево е фаворит за шефския пост в  Регионалния инспекторат в Благоевград, научи „Вяра”.

Кандидатурата й е издигната от Реформаторския блок в Пиринско.

202-01-07-IVA5-4455-Zlatanov-copy

 

Амбициозната педагожка най-вероятно ще замени сегашния началник Огнян Соколов. Това е най-вероятно да стане факт, тъй като просветното ведомство е ресор на реформаторите, а те все още не са заявили точните претенции за длъжността.

В просветните среди се коментира, че ръководния пост ще заеме амбициозната Златка Яневска.

133-02-15 Sokolov

Запознати коментират обаче, че една учителка от село Микрево, дори и да е добра педагожка, не може да поеме функциите на инспектората в пълен обем. Поне в първите 5-6 месеца. Това политическо назначение е, меко казано, неефективно, а в прав текст означава, че се използват политически мускули, които могат да разбият образователната структура.

Ако тази жена, при цялата й управленска неефективност в началото, реши да прави реформа, каквото обещават реформаторите, тя ще доведе до катаклизми в образованието в Пиринско, предупреждават педагозите. И не защото Яневска има лоши намерения, нито защото има слаба педагогическа подготовка, а защото няма необходимия административен опит в мащабите на областта. Затова е очевидно, че тя ще бъде марионетка в ръцете на реформаторите, т.е. че ще стане инструмент на задкулисни игри, предупреждават възрастни преподаватели и допълват, че образователната система и без това скърца отвсякъде, за да се допускат нови сътресения.

Другият претендент от ГЕРБ за шефския пост в РИО- Благоевград е Ивайло Златанов, който ръководи инспектората при предишното управление на ГЕРБ и сам освободи поста на 1 ноември миналата година.

Златанов сега е пом.-директор в 5-о СОУ ”Г. Измирлиев” в Благоевград с директор М. Тричкова. Същото училище той  ръководеше като директор, преди да направи големия скок към образователния инспекторат. Мнозина помнят, че преди Златанов да смени шефските кабинети, именно М. Тричкова му бе заместник в 5-о СОУ. Със заемане на поста на образователен шеф №1 за Пиринско той се отказа от директорското кресло в училище, обяви конкурс за него и той бе спечелен от М. Тричкова. Според запознати обаче Ивайло Златанов ще си остане на поста зам.-директор и няма да може отново да седне в ръководния пост в РИО-Благоевград.

Снимките:

1  Златка Яневска

2 Ивайло Златанов

3  Огнян Соколов

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене