„Дясната ръка“ на Хасан Азис: Данъчните са по дирите ми, още 50 фирми и лица от кръга на бившия кмет са притеснени!

Националната агенция по приходите (НАП) проверява 50 фирми и лица от кръга на бившия кмет на Кърджали Хасан Азис.

Това признава във Фейсбук бившият общински съветник от ДПС в града край Арда Ахмед Моллахасан, който по времето на управлението на Хасан Азис заемаше различни партийни постове. В същия период той стана най-проспериращия бизнесмен в региона, назначен беше дори за президент на футболен клуб „Арда“.

Молласахан, който в момента е сочен за „бизнесортак“ на бившия кмет, се оплаква, че ревизиите са неправомерни и това притеснявало него и останалите.

Проверка на 24rodopi.com установи, че са образувани проверки и ревизии на дружества и лица, които са попаднали в различни доклади след щателно експертно обследване на дейността на Община Кърджали от екипи на Агенцията за държавна финансова инспекция и други институции. Констатирани са сериозни нарушения, като някои от тях са пренасочени към прокуратурата.

Заради порочните практики и натрупани борчове, Община Кърджали попадна в черен списък на финансовото министерство и сега е в сила План за финансово оздравяване на Община Кърджали.

Проверки и ревизии са предизвикани и след сигнали на граждани, като един от подадените е от жители на квартал „Възрожденци“, които първоначално реагирали против изграждането на нова жилищна кооперация, а по-късно били шокирани от проучването си, което установило, че парцелът бил придобит от шофьор на кмета.

Очаквайте още за проверките и ревизиите

На снимката: Моллахасан е в средата, другите двама също са притеснени

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене