Гласено ли е Добротино да стане пирамида тип „Исторически парк“!?

Село Добротино до скоро едно от най -замиращите села на югозападна България, но от известно време насам радващо се на особено внимание и грижи от хора, чиито корени са произлезли от там. Топ Преса от години наблюдава процеса, който тече, визираме инициативността на все повече личности, които не признат кризи и оправдания, а се стремят да възродят и реставрират селото. И тук категорично не става въпрос за хора с така, наречените възможности или казано директно с много пари. Тук става въпрос за човеци с големи сърца и огромен обем истинско родолюбие в тях.

А не само тези на големите приказки но без никакъв резултат от тях. Преди години местният бизнесмен Кирил Анзов направи гръмки обещания, че ще възроди селото, ще направи от него нов по добър етно комплекс от „Етъра“, много по красив и невиждан с името „България на длан“. Същия изкупи на безценица имотите на хората, покани инвеститори размахвайки от офис на офис проект с невиждани за страната параметри но всичко остана само на едни голи обещания. Какво се случва с имотите на  хората до ден днешен не става ясно. Проверка на Топ Преса установи, че за реализирането на проекта „България на длан“ има регистрирани няколко дружества, едно които е акционерно, продавани са акции, привличани са инвеститори досущ кат ов схемата „Исторически парк“ на Ивелин Михайлов.

До ден днешен обаче не става ясно, какво се случва с тези акции, инвеститори и проекти за Добротино. На хората определено им писна от лъжи, от манипулации и гръмки приказки, от тупане на гърдите без покритие и взеха развитието на селото си в свои ръце. Са нула време с много сърце и труд, родолюбците с добротиновски корени възродиха манастира „Свети Илия“. Облагородиха го, достроиха помещения да подслон и удобства. Скоро Любен Смилков от Гоце Делчев но потомък на селото възроди „Старата вода“ чешмата на път за църквата „Света Богородица“ в селцето.  Самата църква беше направо съживена, не възстановена“ от млади ентусиасти но не и от големи бизнесмени. Последното доказва, че човек трябва да си а не манипулатор с пари за да се случи нещо. Тук е момента да се обърнем към Анзов и неговите провалени планове. Господин Анзов, върнете имотите на хората! Видимо нищо няма да направите с тях. Взехте ги на безценица, парцелчета и нивички за по 1500 – 2000 лева. Какво виждате те се справят идеално и без вас. Селото ще се възроди и без вашите връзки в Русия и „Путин“. Време е да изгоним призраците от гардероба и да вземем нещата в свои ръце. Крайно време е да се прекърши меракът на алчност и власт у местните дерибеи и властимащи. Време е хората да вземат нещата в свои ръце. Добротино е пример че това се получава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене