Искра Михайлова, ДПС: Познавам Доган, Пеевски и другите – разумът ще надделее, в ход е ново начало и връщане назад няма

Ще вземем мандата, но решението предстои. Спекулации са че ще предложим за премиер Росен Желязков. Първо трябва да чуем структурите, избирателите и нашите органи, каза зам.-председателят на ДПС

Това коментира в „Денят започва“ по БНТ Искра Михайлова, зам.-председател на ДПС и на ПГ на ДПС. Тя заяви, че не знае дали двамата вече са се срещнали. „Комуникацията между тях е била винаги много добра, аз съм убедена че са в контакт. Има една силна партия – ДПС. Първо няма различни ДПС, няма автентично ДПС – всеки избирател на ДПС е ДПС. Автентичното ДПС са всички негови избиратели. Второ – изграждане на спекулации не прави чест на колеги, които знаят че в действителност ДПС върви по своя път – и е спекулация да се каже Ахмед Доган нареди. Това никога не се е случвало, аз не съм чула думата „нареждам“. Всеки избирател е имал право на своя позиция“, заяви Михайлова. Според нея няма друга партия, която да е написала в документите си, че коалиционната култура е част от политическия прагматизъм. „Обръщението на Пеевски към Доган е емоционално, това е достойна постъпка. Днес сме 2024-а, не е 1990 г. или 2000, не е даже 2010-а.

Новото начало означава една модерна партия, ангажирана с процесите извън България. Тя трябва да върви по нов път в контекста на случващото се в света през 2024-а. Партиите се обръщат към желанието на гражданите – това се вижда в Европа, в САЩ, във Франция. ДПС в този момент да се обърне към проблемите на един или двама-трима е форма на манипулация. Не е достойно да се опитваш заради своите проблеми да бъркаш в душите на хората.

Кой има права в новото начало – всеки, който осъзнае това. Кои са деребеите – ами хората ги посочват. Например в Пловдивска област излязоха пред медиите преди седмица. Когато хората разберат някой чува ли техните реакции – това е новото начало. Ибрямов има качества и възможности, но това което областните организация в Пазарджик свали доверието си – той може да продължи напред, въпросът е как. ДПС са всички избиратели, а не шепа хора. Ново начало означава, че няма да се върнем назад. Познавам всички – Доган, Пеевски и другите, разумът ще надделее. Междуособиците, репликите – нямат значение, хората очакват от нас работа – да има вода, да направим свързаност, всички училища да са европейски, културното наследство да е достъпно до европейците.

Винаги ДПС си е поставяла такива цели – инструментите през различните години са били доста ограничени, политическото мислене е било подчинено на старо мислене. Сега е ново време и ново начало – волята на структурите е воля на нашите избиратели В нито един момент реално никой от екипа на ДПС не е казал нищо срещу Доган. Декларирам моето уважение към него, възможно е някои, които не приемат новото начало – да са срещу Пеевски. Всеки е добре дошъл. През февруари Пеевски и Чакъров бяха избрани за лидери от конференцията на ДПС. Тогава беше е дефинирано новото начало. За мен това е знакът – те бяха подкрепени от Доган“, обобщи Искра Михайлова Тя уточни: „Ще вземем мандата, но решението предстои. Спекулации са че ще предложим за премиер Росен Желязков. Първо трябва да чуем структурите, избирателите и нашите органи. Ще извървим целия път и ще се съобразим с хората.“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене