Бившата кандидатка на РЗС от Благоевград – разложанката Р. Пандова, се закле в 49-ото НС

Разложанката Росица Пандова-Йовкова вчера се закле в 49-ото НС като депутат от „Продължаваме промяната-Демократична България”. Тя зае мястото на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Точно преди 10 години Р. Пандова се пробва за пръв път да влезе в парламента. През 2013 г. тя бе кандидат от листата на партия „Ред, законност и справедливост” в Благоевградска област, водена от основателя на партията, санданчанина Яне Янев. Тогава не успя да влезе в НС, но сега получи шанса си като кандидат в 24 МИР – София, където живее.

Р. Пандова е граждански активист, защитаващ каузи в здравеопазването, с опит в социалния и културния сектор. Председател е на Сдружение с нестопанска цел „Култура без граници“ с интереси, насочени към здравеопазването, социалните политики, културата и образованието. Вярва, че грижата за децата е основен приоритет на всяко общество. Още по време на предизборната си кампания обещаваше да работи за повишаване качеството на живот на хората с хронични заболявания, на децата, за намаляването на административните пречки и тежести в държавния апарат. Диабетът е нейна лична кауза и мисия, защото детето й страда от него.

Новата депутатка е работила в регионални и национални телевизии като режисьор и продуцент на редица предавания, филми и музикални клипове и е автор на книгата „Гласове от чанове”. Преди да напусне Разлог, е била солистка в местна фолклорна група.

Заедно с нея, вчера като депутат се закле и съпартиецът й Радослав Василев от „Продължаваме промяната“, който влиза от Старозагорски регион на мястото на избрания за министър на правосъдието Атанас Славов.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене