Огнеборци от Благоевград ще помагат в гасенето на пожари в Гърция

20 български пожарникари и двама служители на Столична община с два пожарни автомобила тръгнаха за Гърция, за да оказват помощ на съседите ни в активния пожароопасен сезон.

Българският модул за наземно гасене на горски пожари бе изпратен от Благоевград от Александър Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и от Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община.

Гл. комисар Джартов проведе последния инструктаж на групата, преди са потеглят към Гърция. Да изпълняват стриктно задълженията си и да не забравят, че представят България, им каза той. Пожела им успешна работа и да се завърнат без произшествия.

Нашите огнеборци ще бъдат в Солун, но ще се включват на помощ на гръцките си колеги не само в този район, а навсякъде, където има нужда. За трета поредна година България изпраща наземен модул за гасене на пожари.

„Нашите служители са добре обучени и екипирани и ще работят наравно с пожарникарите и преди тръгване минаха нов опреснителен курс“, каза Красимир Димитров от Столична община. След 20 дни групата ще се върне обратно у нас, а след това ще бъде изпратена и втора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене