Учебната година в СУ – Хаджидимово, приключи с викторина „Стани богат със знания“

Участва и отбор от учители

СУ „Никола Вапцаров“ продължава инициативата да прилага иновативни подходи за преподаване по български език и литература чрез игрови ситуации. След откритата бинарна практика в XI “б“ клас на тема „Борбата за власт и трон – унищожител на човешкото у човека“ с учители Глушкова и Гочева, и откритата практика по родолюбие на тема „Българино, знай своя род и език“ в 6. клас, този път учениците от XI „а“ и  XI „б“ клас под ръководството на своите учители по БЕЛ Заприна Глушкова и Мария Терзиева изненадаха всички присъстващи с нов формат пробуждане на знанията.

Дни преди лятната ваканция те проведоха първото издание на викторината „Стани богат със знания“.  То бе подготвено по формат на ДЗИ, но върху учебния материал от 11. клас. Гости на състезанието бяха г-жа Вангелия Петрелийска- директор на училището, колеги учители по БЕЛ и по други учебни дисциплини. От двата единадесети класа бяха формирани четири отбора по пет ученици: Вазовци, Йовковци, Славейковци и Яворовци. За изненада на всички, разяснявайки регламента на състезанието, колегите определиха допълнително за участие още един отбор, който беше съставен само от учители неспециалисти в областта. Интересно се получи.

За определяне на първенеца в играта се погрижи жури в състав: Вангелия Петрелийска – директор на училището, Мария Мамова – учител по БЕЛ и Виолета Карамихалева – учител по АЕ.

Според регламента състезанието протече в три кръга:

В трескава надпревара учениците отговаряха на въпросите с бързина. Целта бе постигната. Пробуден бе състезателният дух в залата.

Накрая, докато очаквахме резултатите от състезанието, на присъстващите бе предложен Qr код за съставяне на интерактивен облак върху платформата https://www.wooclap.com, където трябваше с три думи да опишат как виждат успеха си на ДЗИ. Резултатът бе впечатляващ.

Най-после журито обяви и резултатите. Първенец бе отбор „Славейковци“ – XI “б” клас.

Видимо всички присъстващи останаха очаровани от състезателните резултати на всички ученици. Директорът на училището обяви наградата на победителите и пожела на всички ученици да продължават със същия устрем напред, да се доказват, да бъдат достойни вапцаровци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене