ПЛАКЕТИ „НАША ГОРДОСТ“ БЯХА ВРЪЧЕНИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В БАНСКО

За поредна година светът отбеляза Международния ден за борба с наркотиците – 26-ти юни.
В Банско по този повод Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните по традиция връчва своя отличителен плакет „Наша гордост” на ученици с изяви в областта на спорта, науката и изкуството като алтернатива на употребата на наркотични вещества.
В заседателната зала присъстваха госпожа Магдалена Юсева, зам.-кмет на община Банско и Председател на комисията, Мария Главчева – секретар на комисията, зам.директори, учители, родители и наградените ученици от НУ „Св. Паисий Хилендарски”, СУ „Неофит Рилски” и ПГЕЕ.
Госпожа Юсева поздрави децата с техните успехи и правилния избор на живот. Пожела им да продължават и занапред да развиват своите таланти, да жънат още по-големи успехи и да продължават да бъдат добрия пример за своите връстници.
Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Банско от близо 20 години е съпричастна към проблемите, свързани с употребата на наркотични вещества и трайно е заложила в своята дейност превенцията в тази посока. Тези усилия трябва да бъдат постоянни и затова в рамките на учебната година комисията си партнира с Общинския съвет по наркотични вещества – гр. Благоевград в лицето на Магдалена Рахова, която през цялата учебна година запознава подрастващите с различните видове наркотици, със страшните последствия, които водят след себе си, с начина, по който младите хора да кажат „Аз няма да разбивам мечтите и да съсипвам живота си”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене